W ofercie firmy Prolida znajduje się siekacz do mięsa, który pozwala na przygotowanie niemal każdego rodzaju dania. Dzięki niemu można przygotować wołowinę, wieprzowinę i mięso drobiowe. Siekacz do mięsa to sprzęt, który pozwala przygotować mięso znacznie szybciej i łatwiej, niż za pomocą standardowego tłuczka. Dzięki niemu, mięso zachowuje swój kształt, co sprawia, że idealnie nadaje się do przyrządzania sznycli.
Nowoczesny siekacz do mięsa
Siekacz do mięsa firmy Prolida składa się z kilkudziesięciu ostrych szpikulców, które po naciśnięciu urządzenia, wbijają się w mięso. Dzięki temu zmiękczają je dokładnie, rozbijając twarde włókna. Poza tym szpikulce sprawiają, że mięso znacznie łatwiej układa się na patelni i nie kurczy się. Z pomocą siekaczy można przyrządzać typowe kotlety schabowe bez pomocy tłuczka, jak i wykwintną wołowinę i inne gatunku. Siekacz do mięsa nadaje się nie tylko do mięsa czerwonego, doskonale radzi sobie także z białym, drobiowym, czego przykładem mogą być medaliony z indyka. Siekacze są bardzo chętnie kupowane nawet przez szefów kuchni ze znanych restauracji.